استفاده از سنگ به عنوان بهترین و بادوام ترین متریال ساختمانی نیاز به انجام فرایندهای خاصی دارد تا به یک محصول کارآمد تبدیل شود. قطعه های سنگ خارج شده از معادن به همان شکل خام خود قابل استفاده نیستند و لازم است که در کارخانه های سنگبری روی آن ها عملیاتی انجام شود تا آماده ی استفاده شوند.در اینجا به بررسی مختصر “مراحل فرآوری سنگ” می پردازیم.
مرحله ی برش:
اولین مرحله برای شروع فرایند فرآوری سنگ، برش آن است.سنگ های استخراج شده از معدن به منظور رسیدن به اندازه ی مورد نظر وارد مرحله ی برش میشوند.برای ایجاد برش در سنگ روش های گوناگونی وجود دارد.برش سنگ توسط ارّه از جمله رایج ترین روش ها در کارخانه های سنگبری است. انواع مختلف اره های مورد استفاده در کارخانه ها به شرح زیر است
مراحل تولید سنگ
ارّه ی نرم بر:
دستگاه ارّه ی نرم بر از دقت بالایی برخوردار است و ضایعات کمتری نسبت به سایر دستگاه ها تولید میکند. این ارّه ها برای برش سنگ های آهکی بسیار مناسب اند.
ارّه های سخت بر:
این دستگاه برای برش سنگ از تیغه های فولادی استفاده میکند. تعداد تیغه های این دستگاه در بیشترین حالت 150 عدد است و که برای برش سنگ های سخت از آن استفاده میشود.
مراحل تولید سنگ
ارّه های قله بر:
در این نوع از ارّه ها از دیسک های برش، با قطر و ابعاد گوناگون استفاده میشود که با توجه به نوع سنگ ابعاد دیسک ها متفاوت خواهد بود.این ارّه ها به صورت هم زمان و موازی با هم در یک بلوک برش ایجاد کرده و پلاک های سنگ تولید میکنند.
مرحله ی ساب و پولیش:
بعد از برش سنگ، برای ادامه ی فرایند فرآوری وارد مرحله ی ساب و پولیش خواهیم شد.ساب و پولیش هر سنگ با توجه به نوع آن متفاوت است زیرا هر سنگ بسته به اینکه نرم است(مانند ماربل) و یا سخت(مانند گرانیت) هد ها و ساینده های خاص خود را نیاز دارد.در این مرحله ایرادات سنگ برطرف میشود به این صورت که سطوح اضافه ی سنگ سابیده شده و حفره های آن را با مواد مخصوص پر میکنند و سنگ را برای مرحله بعد آماده میکنند.
مراحل تولید سنگ
مراحل بهبود کیفیت سنگ:
بعد از ساب و پولیش سنگ و رفع ایرادات آن نوبت به بهبود کیفیت سنگ میرسد.در این مرحله از روش های گوناگونی برای افزایش مقاومت و زیبایی سنگ استفاده میشود.از جمله :
استفاده از تقویت کننده ها:
از تقویت کننده ها معمولا برای جلوگیری از شکستن سنگ استفاده میشود.با استفاده از چسب های تقویت کننده و با درنظر گرفتن نوع سنگ میتوان از باز شدن ترک ها و شیارهای سنگ جلوگیری کرد که موجب افزایش مقاومت سنگ میشود.
مراحل تولید سنگ
رنگ کردن سطح سنگ:
روش های مختلفی برای رنگ آمیزی سنگ ها وجود دارد برای مثال استفاده از واکس های رنگی؛ اما این واکس ها دوام زیادی ندارند که با گذشت زمان شاهد ایجاد تغییر رنگ در سنگ خواهیم بود.استفاده از بتونه های رنگی نیز از دیگر روش های رنگ آمیزی سنگ است.
اما روشی که امروزه برای رنگ کردن سنگ مورد استفاده قرار میگیرد رنگ آمیزی تحت فشار است.در این روش سنگ را تحت فشار قرار میدهند تا رنگ وارد بافت سنگ شود.این روش ظاهر طبیعی تری به سنگ میدهد و زیبایی آن را دو چندان میکند.
استفاده از رزین:
از انواع مختلف رزین ها جهت جلوه دادن به سنگ و همچنین برای فرآوری آن استفاده میشود .برای این منظور میتوان از اپوکسی ها و پلی استر ها استفاده کرد که با توجه به نوع سنگ کاربرد هر کدام متفاوت است.
این مراحل جز ابتدایی ترین و ساده ترین مراحل فرآوری سنگ است.امروزه با بهره گیری از تکنولوژی های خاص، روش های جدیدی برای فرآوری سنگ مورد استفاده قرار میگیرد که علاوه بر افزایش دوام و استحکام سنگ، ظاهر زیباتری به آن میدهد.
دیدگاه شما
مطالب بخش سبک زندگی « دسـ تو دسـ » در حوزههای پزشکی، تغذیه، روانشناسی، سلامت و زیبایی و تناسب اندام تنها جنبهی اطلاعرسانی دارند و هرگز نباید جایگزین مراجعه به پزشک یا مشاور متخصص شوند . تیم تحریریهی « دسـ تو دسـ » همواره در تلاش است با استفاده از منابع معتبر مطالبی بهروز و مفید در اختیار مخاطبانش قرار دهد، اما با توجه به حساسیت زیاد حوزههای مرتبط با سلامت افراد، هیچ گاه توصیه نمیکند که از محتوای این مطالب بدون مشورت پزشک یا مشاور متخصص استفاده شود. در غیر این صورت مسئولیت عواقب احتمالی بر عهدهی خود فرد خواهد بود « دسـ تو دسـ » اکیدا توصیه میکند برای تشخیص، درمان یا تسکین هر گونه مشکل جسمی و روانی پیش از هر چیز با پزشک متخصص مشورت کنید و در صورت تایید ایشان توصیههای موجود در مطالب « دسـ تو دسـ » را به کار بگیرد و با توجه به آنچه گفته شد، « دسـ تو دسـ » مسئولیت هر گونه استفادهی نادرست از محتوای این رسانه را که منجر به بروز مشکل یا عارضهای برای فرد شود از خود سلب میکند