ویژگی های کابینت کلاسیک
کابینت سنتی یا کلاسیک، یادآور خاطرات گذشته و زمان های قدیم می باشد. به همین دلیل برای طرفداران سبک های نوستالژیک بسیار مناسب است. سبک کابینت کلاسیک به گونه ای است که افراد خانه حس صمیمیت و نزدیکی بیشتری داشته باشند. و چون غالبا این کابینت ها از جنس چوب طبیعی هستند، گرمای موجود در این متریال نیز به افزایش گرمای خانه کمک خواهد کرد.
گاها بر روی در های این کابینت حکاکی هایی نیز دیده می شود که بسیار اصیل و باشکوه است. کابینت های کلاسیک دارای طرح های زاویه دار و دستگیره های تزئینی هستند. دستگیره های مناسب این کابینت، دستگیره برنجی می باشد. در طراحی این کابینت از رنگ های قهوه ای، خاکستری، فندقی، طوسی بیشتر استفاده می شود. زیرا این رنگ ها کامل کننده ی سبک کلاسیک در آشپزخانه هستند.
یکی دیگر از ویژگی های کابینت کلاسیک، وجود درب های شیشه ای و کابینت های دکوری در آشپزخانه است. در این کابینت ها وسایل عتیقه و قدیمی، کریستال های شیک و زیبا و یا مجسمه های نوستالژیک قرار می گیرد. از جمله مشخصات اصلی این نوع کابینت ها تاج و درب ابزار خورده و سرستون منبت کاری شده می باشد.
همچنین برای کفپوش آشپزخانه، بهتر است از انواع چوبی و یا طرح چوب انتخاب کنید تا در کنار کابینت های کلاسیک شما، جلوه ای بی نظیر پیدا کند.
مزایا کابینت کلاسیک
این کابینت مجلل، دارای ویژگی های خوبی نیز می باشد که در زیر آن ها را لیست کرده ایم.
- فضای داخل کابینت ارتفاع مناسب داشته و بسیار جادار و عمیق می باشد.
- چوب یا روکش چوبی این کابینت، حس گرما و صمیمیت را القا می کند.
- این کابینت ها استحکام و طول عمر بالایی دارند.
- گاها از قرینگی در ساخت این کابینت استفاده می شود که باعث جذاب تر شدن آن است.
- صفحه روی کابینت از جنس کورین یا کوارتز می باشد که نگهداری و نظافت آن بسیار آسان است.
ویژگی های کابینت مدرن
با گذشت زمان و افزایش آپارتمان نشینی، اولویت های مردم تغییر کرده و کاربردی بودن کابینت اهمیت بیشتری نسبت به ظاهر آن پیدا کرد. کابینت های مدرن سطحی صاف و یکدست داشته و بیشترین استفاده را از فضای آشپزخانه می کنند. در ساخت کابینت مدرن از متریال های مختلفی از جمله چوب, پلی گلاس, هایگلاس, پی وی سی و … استفاده می شود. طراحی ساده و بدون هیچ گونه ظریف کاری از مهم ترین ویژگی این کابینت می باشد. پس نشانه ای از حکاکی و کنده کاری، ستون و سر ستون، تاج و از این قبیل نشانه ها در این کابینت نخواهید دید. ساده گی اولین اصل کابینت های مدرن است به گونه ای که فقط خط مرز بین کابینت ها مشخص است و نه چیز دیگر.
رنگ های خنثی و آرام بهترین گزینه برای این سبک کابینت می باشد. همچنین در انتخاب دستگیره نیز باید ساده ترین آن ها انتخاب شود. برخلاف کابینت های کلاسیک که از جنس چوب بودند، این کابینت می تواند از مغزی ام دی اف ساخته شده و با روکش هایی مانند هایگلاس، چوب، پی وی سی و پلی گلاس پوشانده شوند. این روکش ها دوام این کابینت را نیز در برابر زطوبت افزایش خواهند داد.
مزایا کابینت مدرن
- هدف اصلی این کابینت بهینه سازی فضای آشپزخانه می باشد.
- تمیز کردن و نگهداری این کابینت بسیار آسان است.
- در انواع مختلف رنگ و طرح ها قابل اجرا است.
- طول عمر بالایی دارد.
- طراحی آن منظم بوده و آشپزخانه را یکدست و منظم نشان می دهد.
- قیمت مناسبی دارند.
مهم ترین تفاوت های کابینت مدرن و کلاسیک
حال نوبت به مقایسه کابینت مدرن و کلاسیک و بررسی فرق کابینت مدرن و کلاسیک با یکدیگر می رسد.
- ظاهر کابینت کلاسیک شلوغ و پرکار بوده ولی کابینت مدرن ساده و بی آلایش است.
- در کابینت مدرن رنگ های براق استفاده می شود، ولی در کابینت های کلاسیک رنگ ها مات می باشند.
- در کابینت کلاسیک، رنگ های سنگین و آرام، مانند خاکستری یا رنگ چوب بیشتر مورد توجه قرار دارند. ولی در سبک مدرن رنگ های هیجان انگیز بیشتری دیده می شود.
- تمیز نمودن کابینت مدرن به راحتی و با استفاده از یک دستمال تمیز و مرطوب انجام می شود اما تمیز کردن کابینت کلاسیک به دلیل حکاکی های روی آن کمی مشکل است.
- کابینت کلاسیک در برابر رطوبت مقاومت کمی داشته و برعکس آن، کابینت مدرن مقاوم تر است.