مراحل راه اندازی آشپزخانه صنعتی مانند سایر کسب و کارها برای پیمودن موفقیت نیاز به گام هایی دارد.به طور کلی انواع آشپزخانه صنعتی شامل کترینگ، رستوران، فست فود و… است. آشپزخانه مکانی است که به تجهیزات مختلف آشپزخانه صنعتی و پرسنل حرفهای که کار پخت و پز را به بهترین نحو انجام دهند و مشاوری که بهترین پیشنهادها را بدهد،نیاز دارد. موفقیت نیاز به دانش نسبی، پشتکار و تلاش، علاقه، داشتن مهارت های لازم و همچنین سرمایه است.
منویی دقیق از غذاهایی که قصد دارید در آشپزخانه صنعتی طبخ کنید تهیه نمایید. مواردی که قصد دارید در آینده به منوی خود اضافه نمایید را نیز در نظر بگیرید. انتخاب منو یکی از مهم ترین مراحل طراحی آشپرخانه صنعتی بوده و می بایست حتما پیش از انتخاب فضا و تجهیزات تهیه شود. پیش از آنکه بدانید چه غذایی می خواهید آماده کنید هرگز نمی توانید بدانید به چه تجهیزاتی نیاز خواهید داشت.
شما در ابتدا باید بدانید که چه نوع رستورانی (هرنوع رستورانی اعم از ایرانی، ایتالیایی و یا فرانسوی، فست فود، رستوران غذای دریایی، رستوران مکزیکی، عربی، مدیترانه ای، بین المللی) را میخواهید دایر کنید. اولین گام در راه اندازی صفر تا صد یک مجموعه انتخاب موضوع مشخص است. انتخاب صحیح این مهم، با بهره گیری از تجارب ارزشمند تیم اجرایی، کمک شایانی به راه اندازی یک بیزنس موفق می نماید.
تجهیزات اشپزخانه صنعتی
موقعیت مکانی یک رستوران و یا فست فود خوب بسیار حائز اهمیت است و موفقیت و یا شکست آن به شما بستگی دارد. در انتخاب محل مناسب برای راه اندازی آشپزخانه صنعتی باید به منطقه شناسی جهت بررسی سطح فرهنگی محل و قدرت خرید افراد، میزان تردد، دارا بودن مکانی جهت پارک خودرو و یا داشتن پارکینگ و … توجه نمایید.
نوشتن بیزنس پلن ( برنامه کسب و کار )
برای اینکه بتوانید برای راه اندازی آشپزخانه صنعتی خود مدیریت بودجه خوبی داشته باشید، در ابتدا می بایست نقشه کسب و کار خود را طراحی نمایید تا بتوانید با توجه تخصیص بودجه مناسب، هزینه راه اندازی را برآورد کنید.
انتخاب نام کوتاه، پر معنی و آسان متناسب با فست فود، رستوران و یا غیره .
انتخاب المان و تم خاص جهت همگن سازی ساخت مجموعه در تمامی قسمت ها و ماندگاری در اذهان مشتریان .
در استراتژیک جدید سعی شده که بهترین روش چیدمان با استفاده بهینه از کل فضا های موجود مطابق با شرایط موجود همچون منطقه بومی و الگوبرداری از طرح ها و برندهای خارجی ،اعمال شود. فضای داخلی باید تا جایی که امکان دارد باعث آرامش مشتری شود.
طراحی دکوراسیون داخلی و خارجی آیتم های مختلفی از جمله فضای داخلی، نورپردازی مناسب، نوع صندلی ها و نمای بیرونی را شامل میشود. همچنین در طراحی دکوراسیون داخلی و خارجی باید به متراژ، فضا، وضعیت تملک، وضعیت مکانی و … توجه شود.
از جمله فضاهای مورد نیاز برای راه اندازی آشپزخانه صنعتی می توان به ورودی سالن (صندوق)، سالن عمومی، وی آی پی، محل اسکان پرسنل و آشپزخانه اشاره کرد. آماده سازی، ظرف شورخانه، لاندری، انبار مواد مصرفی و بهداشتی و همچنین سردخانه از دیگر فضاهای موردنیاز می باشد.
تجهیزات الکترونیکی مورد نیاز سیستم کامپیوتر، پرینتر، صندوق، تلفن، دوربین مدار بسته، تهویه مطبوع، پیجر و بی سیم ارتباطی، سیستم صوتی و تصویری، سیستم اعلام و اطفاء حریق از تجهیزات الکترونیکی موردنیاز برای راه اندازی می باشد.
لوازم مورد نیاز سالن عبارتند از : کانتر سرو غذا، کانتر صندوق و هاست، استیشن ظروف و سرویس کامل پذیرایی، صندلی، میز، شوتینگ.
از لوازم موردنیاز آماده سازی میز کار، کابینت، آبچکان، سینک، یخچال، فریزر، میکسر، همزن، چرخ گوشت، غذا ساز، اسلایسر و خلال کن را می توان نام برد.
انتخاب جعبه، لفاف و پاکت متناسب با هر ظرف
انتخاب طرح و رنگ آمیزی متناسب با لوگو
استفاده از ظروف یکبار مصرف مدرن و مورد تائید وزارت بهداشت
دستگاه شرینگ پک جهت بسته بندی های دلیوری
با توجه به نوع رستوران و منوی تدوین شده و نیز نقشه و چیدمان طراحی آشپزخانه کلیه تجهیزات و ماشين آلات آشپزخانه صنعتی مورد نیاز مشخص می گردد.
لوازم لاندری و ظرف شورخانه: میز ظروف کثیف، میز ورود و خروج سبد، آبچکان، قفسه ظروف تمیز، ماشین ظرفشویی و لباسشویی، اتو بخار، رگال.
برای ارسال غذا از کترینگ به محل مشتری وسیله ای مناسب برای حمل و نقل در نظر بگیرید، در اکثر مواقع یک موتور سیکلت که بر روی آن باکس غذا قرار می گیرد ، جوابگوی نیاز شما خواهد بود. اما چنانچه حجم و تعداد غذای شما زیاد است باید به فکر وسیله ی نقلیه مناسب تری باشید به گونه ای که باعث ارسال به موقع و منظم غذا شود و بتواند گرمای آن را حفظ کند. مثلا از ون می توانید استفاده کنید که فضای کافی برای گذاشتن غذا و سایر وسایلی از قبیل قاشق و چنگال، دستمال کاغذی و … را داشته باشد.
مواد اوليه ، از جمله مواد تشکيل دهنده، فرآوري و بسته بندي، پايه و اساس محصولات غذايي نهايي است. آنها بايد نه تنها مشخصات ظاهري عالي ، بلکه کيفيت بالا را نيز داشته باشند. به همين ترتيب ، آنها بايد از الزامات نظارتي و مشخصات کيفي بالا برخوردار باشند بنابراین باید لیست کامل و ریز کلیه اقلام و نوع برند هر آیتم به تفکیک تهیه گردیده و نیز لیست فروشندگان و تامین کنندگان معتبر هر دسته اعلام گردد.
انتخاب برنامه نرم افزاری جامع رستورانی جهت کنترل و بررسی سیستمهای خرید، فروش، انبارداری، حسابداری، پرسنل و … .
منوی فست فود : شامل انواع پیش غذا و سالاد، انواع پیتزا، ساندویچ، سوخاری و … ، همچنین طراحی منوی غذایی یک ملیت خاص با ارائه سبک فست فود.
منوی فرنگی : گلچین انواع غذا های یک ملیت خاص با رسپی های اصلی و محلی مربوط به آن کشور، انواع پیش غذا و مزه، انواع سالاد و اردور، انواع خوراک های ملل با طبخ های متفاوت اعم از گریل، رست فراید، سوته و … ، انواع شیرینی و دسر های بین المللی.
منوی ایرانی : شامل انواع پیش غذا و مزه، انواع سالاد و اردور، برنج و پلو ها، خورش ها، کباب ها، خوراک ها و انواع شیرینی و دسر های سنتی.
طراحی و چاپ منو، ست اداری، برو شور و تراکت تبلیغاتی
تبلیغات گسترده در وب، اینستاگرام، تلگرام، بیلبورد، کمپین و …
طراحی تابلوهای داخلی، منو و سر درب
معرفی و آموزش صفر تا صد کلیه پرسنل مورد نیاز در قسمت های مختلف اعم از آشپزخانه، سالن، کافه، صندوق، هاست، نظافت، پارکبان، انبار، مسئول خرید و … .
قرارداد استخدام، شرح وظایف محوله، آیین نامه انضباطی، بیمه، بهداشت، اسکان و نیز کلیه امور مرتبط با قوانین وزارت کار و امور اجتماعی
طرح توجیهی جهت محاسبه هزینه های ثابت و جاری، قیمت تمام شده، قیمت فروش و در نهایت محاسبه سود مجموعه ارائه می گردد.
همچنین جهت پیشبرد اهداف مجموعه می توان راهکار های زیر ساختی، عملیاتی و تبلیغاتی خلاقانه ای ارائه کرد؛ این امر همچنین موجب تسریع در سودآوری می شود.
تمام هزینه های راه اندازی آشپزخانه صنعتی را میتوان بر اساس فهرست تجهیزات برآورد کرد. این فهرست شامل اجاره یا خرید مکان، امتیازات و مجوزهای مربوطه، تجهیزات و نیروی کار، هزینه مشاوره و تخمین هزینه های راه اندازی میباشد. موارد ذیل جهت برآورد هزینه های راه اندازی مجموعه می باشد:
بازسازی و تعمیرات، طراحی و دکوراسیون داخلی، سرویس، لوازم و تجهیزات سالن
تجهیزات آشپزخانه صنعتی و سایر قسمت ها، طراحی و بسته بندی و تابلو
تجهیزات الکترونیکی، سیستم نرم افزار جامع رستورانی
امور اداری و قانونی، یونیفرم و تجهیزات مورد نیاز و اسکان پرسنل
مواد اولیه و مصرفی، قرارداد راه اندازی
مراحل اداری و قانونی جهت راه اندازی رستوران به شرح ذیل می باشد :
اخذ جواز کسب از اتحادیه، اخذ مجوز از اداره اماکن، اخذ مجوز از اداره بهداشت، مالیات مشاغل و ارزش افزوده، سازمان تامین اجتماعی جهت بیمه پرسنلی، اخذ مجوز ساخت و ساز و تعمیرات از شهرداری ناحیه، اخذ مجوز تابلو از سازمان زیبا سازی، ثبت شرکت و تعیین سهام از ثبت شرکت ها، ثبت لوگو، برند و اختراع از شرکت های ثبتی زیربط.
با استفاده بهینه از فضای موجود و با در نظر گرفتن صرفه اقتصادی و منوی مورد نظر طراحی آشپزخانه صنعتی را انجام می دهیم. طراحی و نقشه جانمایی تجهیزات و ماشین آلات و فاز بندی تجهیز از جمله مهم ترین مراحل راه اندازی آشپزخانه صنعتی می باشد.
دیدگاه شما
مطالب بخش سبک زندگی « دسـ تو دسـ » در حوزههای پزشکی، تغذیه، روانشناسی، سلامت و زیبایی و تناسب اندام تنها جنبهی اطلاعرسانی دارند و هرگز نباید جایگزین مراجعه به پزشک یا مشاور متخصص شوند . تیم تحریریهی « دسـ تو دسـ » همواره در تلاش است با استفاده از منابع معتبر مطالبی بهروز و مفید در اختیار مخاطبانش قرار دهد، اما با توجه به حساسیت زیاد حوزههای مرتبط با سلامت افراد، هیچ گاه توصیه نمیکند که از محتوای این مطالب بدون مشورت پزشک یا مشاور متخصص استفاده شود. در غیر این صورت مسئولیت عواقب احتمالی بر عهدهی خود فرد خواهد بود « دسـ تو دسـ » اکیدا توصیه میکند برای تشخیص، درمان یا تسکین هر گونه مشکل جسمی و روانی پیش از هر چیز با پزشک متخصص مشورت کنید و در صورت تایید ایشان توصیههای موجود در مطالب « دسـ تو دسـ » را به کار بگیرد و با توجه به آنچه گفته شد، « دسـ تو دسـ » مسئولیت هر گونه استفادهی نادرست از محتوای این رسانه را که منجر به بروز مشکل یا عارضهای برای فرد شود از خود سلب میکند