31 مرداد 1402
زمان مورد نیاز برای مطالعه : 11 دقیقه
' 11
مراحل تولید مقوا به چه صورت است

مقوا نوعی کاغذ ضخیم، محکم و انعطاف‌پذیر است که هر روز با انواع آن سر و کار داریم. تقریباً بیشتر بسته‌بندی‌هایی که در اکثر صنایع کاربرد دارند از مقوا و کارتن ساخته می‌شوند. جلد کتاب‌ها را مقوا تشکیل می‌دهد و ساخت ماکت، کاردستی و روزنامه دیواری معمولاً با مقوا انجام می‌شود. به همین دلیل کم پیش می‌آید که روزی بگذرد و ما با مقوا سر و کار نداشته باشیم. مقوا هم که نوعی کاغذ است، از الیاف سلولزی ساخته می‌شود و در گذشته که صنعت بازیافت اهمیت امروزی خود را پیدا نکرده بود، برای ساخت مقواها، درختانی که چوب سختی داشتند را قطع می‌کردند، الوار آن‌ها را خرد می‌کردند و با مواد شیمیایی و آب داغ در کوره‌های مخصوص، تبدیل به خمیر مناسب تولید مقوا می‌کردند.

مقوا ویژگی‌های خاص خود را دارد و به واسطه‌ی بالاتر بودن وزن و ضخامتش از دسته‌ی کاغذ جدا می‌شود؛ به طوری که هر متر مربع مقوا باید بالای ۱۸۰ گرم وزن داشته باشد.

مسائلی که تولید مقوا و کاغذ با آن روبرو است

امروزه با توجه به شرایط زیست‌محیطی به وجود آمده در کره‌ی زمین که به خاطر افزایش جمعیت، رشد مصرف و رشد فرهنگ مصرف گرایی است، توجه به بازیافت ضایعات مقوا و کاغذ یا سایر ضایعات افزایش یافته است.

با رشد عقل در میان صنعت‌گران بزرگ، تولید کننده‌های صنایع مختلف متوجه شدند که تا ابد نمی‌توانند به صورت خطی دست به تولید بزنند؛ یعنی مواد اولیه را از زمین استخراج کنند، آن را در کارخانه تبدیل به محصول کنند، بفروشند و بار دیگر به استخراج مواد اولیه دست بزنند. چرا نمی‌توانند؟ چون مواد اولیه تمام شدنی است و علاوه بر این، پس از استخراج و آسیب رساندن به کره‌ی زمین، تمام این زیست‌بوم آسیب می‌بیند و در نهایت دودش به چشم خود انسان‌ها می‌رود.

حرکت از اقتصاد خطی به اقتصاد چرخشی یا دورانی در تولید مقوا و کاغذ

رویکرد اقتصاد خطی در تولید کاغذ و مقوایی که در جهان امروز طیف وسیعی از کاربردهای مختلف را دارد و رد پای آن را در بیشتر محصولات و بسته‌بندی‌ها می‌بینیم، آسیب‌های زیادی به محیط زیست وارد می‌کند و به همین دلیل نیاز به روی آوردن به اقتصاد دورانی یا چرخشی بیشتر حس می‌شود که در آن سعی می‌شود ماده‌ی اولیه یا ضایعات مقوا و کاغذ، بار دیگر، به وسیله‌‌ی بازیافت یا باز استفاده، به چرخه‌ی تولید باز گردانده شود.

در کشور ما ایران، تبدیل ضایعات مقوا و کاغذ به کاغذ ممکن نیست و این ناتوانی به این خاطر است که ایران تحریم است و فناوری لازم برای تبدیل ضایعات مقوا و کاغذ، به کاغذ وجود ندارد. از این رو ضایعات مقوا و کاغذ فقط به مقوا تبدیل می‌شوند.

منافع همه جانبه‌ی استفاده از مواد اولیه‌ی بازیافتی در تولید مقوا و کاغذ

با توجه به شرایط زیست محیطی بسیار اسف‌ناکی که در سده‌ی اخیر بر کره‌ی زمین حاکم شده است و به انقراض ششم شهرت یافته، استفاده بهتر از منابع اولیه که یکی از راه‌های آن بازیافت ضایعات است، اهمیت بسیاری پیدا می‌کند. بازیافت ضایعاتی مثل ضایعات مقوا، علاوه بر کمک به محیط زیست، به شما کمک می‌کند که از ضایعات مقوا یا همان زباله‌های خود پول در بیاورید، آن هم به سادگی.

به این ترتیب شما علاوه بر فروش ضایعات مقوای خود به خریداران ضایعات مقوا، باعث رونق صنعت بازیافت و تمامی شغل‌های مرتبط با آن می‌شوید؛ چون جمع‌آوری، انتقال، تفکیک و پردازش ضایعات مقوا یا هر ضایعات دیگری نیاز به نیروی انسانی دارد که با رونق صنعت بازیافت، هر کدام از این مراحل، تعداد زیادی شغل تولید می‌کنند.

علاوه بر اینکه با تأمین مواد اولیه‌ی کارخانه‌های بازیافت است که چرخ این کارخانه‌ها می‌تواند بچرخد و نیروی کار استخدام کنند. به علاوه این کار باعث می‌شود علاوه بر این مزایا، هزینه‌ی تولید مقوا به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند و دیگر نیازی به کاشت، آبیاری درخت، قطع درخت و حمل درخت نباشد؛ که این به معنی کمک به اقتصاد کشور است.

همه‌ی این اتفاقات از آنجایی شروع می‌شود که فروشنده‌ی ضایعات، ضایعات مقوا یا هر ضایعات دیگر خود را به خریداران ضایعات بفروشد؛ پس با فروش ضایعات خود به جیب خودتان، محیط زیست، اشتغال‌زایی و اقتصاد کشور کمک کنید.

مراحل تولید مقوا چگونه است؟

مقوا از الیاف سلولزی ساخته می‌شود و هر گیاهی که بتواند این سلولز را تأمین کند، می‌تواند در تولید مقوا به کار گرفته شود. یعنی ساقه‌ی گندم، نی، درختان سوزنی یا پهن برگ، ساقه‌ی گیاه پنبه، شاهدانه، کتان و خلاصه هر بافت گیاهی یا سلولزی می‌تواند به خمیر مقوا تبدیل شود. پیش از پرداختن به مراحل تولید مقوا خوب است بدانید، اولین کاغذ شبیه به کاغذ امروزی -نه کاغذ پاپیروسی که مصریان سازنده‌ی آن بودند- توسط چینیان و از کتان و شاهدانه ساخته شد. حالا به مراحل تولید مقوا می‌پردازیم:

مرحله‌ی اول وزن کردن مواد اولیه‌ی تولید مقوا:

در این مرحله مواد اولیه –چوب، ضایعات کشاورزی یا ضایعات مقوا و کاغذ- وزن می‌شود تا نسبت درستی از مواد شیمیایی و مواد اولیه تولید مقوا مخلوط گردند.

مرحله‌ی دوم پخت خمیر مقوا:

مواد شیمیایی و مواد اولیه‌ی تولید مقوا، در دیگ مخصوص ریخته می‌شوند و در دمایی کمتر از ۱۰۰ درجه‌ی سانتی گراد پخته می‌شوند.

مرحله‌ی سوم شستن خمیر مقوا:

خمیری که در مرحله‌ی قبل بدست آمده را در استوانه‌ای که مخصوص شستشوی خمیر مقوا است، در سه مرحله شستشو می‌دهند.

مرحله‌ی چهارم غربال کردن خمیر مقوا:

در این مرحله خمیری که شسته شده است را پس از اینکه مخلوط می‌کنند و به واسطه‌ی شستشو و مخلوط شدن رقیق‌تر می‌شود، به صافی‌های گریز از مرکز پمپ می‌شود. در آنجا ذرات سنگین و اضافی، مثل سنگ و شن از آن جدا شده و سپس با سیستم غلیظ کننده، خشکی خمیر مقوا را به چیزی حدود ۱۰۰٪ می‌رسانند.

مرحله‌ی پنجم رنگ‌زدایی:

خمیر مقوا در مخلوط کن، با کلر مخلوط شده و برای ۴۵ دقیقه در مخزن می‌ماند تا خوب با کلر مخلوط شود. سپس به سمت سیستم شستشو با کلر فرستاده می‌شود و بار دیگر رقیق می‌شود. سپس با محلول هیپوکلریت به مرحله‌ی نهای شستشو وارد شده و طی چندین مرحله رنگ‌زدایی می‌شود. پس از این مرحله خمیر مقوای به دست آمده، به ماشین مقوا ساز فرستاده می‌شود.

مرحله ششم، عبور ماشین مقوا ساز:

خمیری که پس از طی مراحل گفته شده به خوبی آماده و رنگ‌زدایی شده است، به ماشین مقوا ساز منتقل می‌شود و در آنجا در مرحله‌ی مکش قرار می‌گیرد تا آبش کاملاً جدا شود. پس از این مرحله خمیر به خشک کن فرستاده می‌شود.

مرحله هفتم خشک کردن:

پس از عبور خمیر از ماشین مقوا ساز، خمیر به دست آمده وارد تونل خشک کن می‌شود. این خمیر مقوا در این تونل با استفاده از هوای گرم به خوبی خشک می‌شود.

مرحله هشتم اتو کردن مقوا:

در این مرحله، پس از عبور مقوا از ماشین خشک کن، مقوا کج و ناهموار شده و نیاز دارد با اتو صاف و یکنواخت شود. این کار علاوه بر صاف کردن مقوا، باعث محکم و فشرده شدن الیاف سلولزی مقوا نیز می‌شود.

مرحله‌ی نهم برش مقوا:

پس از اتو، مقوا بر اساس اندازه‌ی مورد نیاز که به دستگاه برش داده می‌شود، برش می‌خورد و به ابعاد مشخص و یکسانی در می‌آید.

مرحله دهم و پایانی بسته‌بندی مقوا:

مقواهای به دست آمده داخل پلاستیک‌های مخصوصِ بسته‌بندی مقوا قرار می‌گیرند و انبار شده یا برای خریداران ارسال می‌گردند.

بازیافت ضایعات کارتن و کاغذ به چه صورتی انجام می‌شود؟

فروش ضایعات مقوا، کاغذ و روزنامه به سادگی و قیمت کارشناسیِ روز بازار:

سایت تفکیکان بستری فراهم کرده تا شما بتوانید ضایعات مقوا، کاغذ یا روزنامه‌ی خود را به سادگی و تنها با چند کلیک به فروش رسانید.

این سایت با ایجاد ارتباط مستقیم میان خریداران ضایعات و فروشندگان ضایعات، واسطه‌ها را حذف کرده و با به کار گیری کارشناسان متخصص و با تجربه‌ی حوزه‌ی ضایعات، به شما کمک می‌کند ضایعات خود را با مناسب‌ترین قیمت روز بازار به فروش رسانید.

با اینکار شما علاوه بر کسب درآمد، به محیط زیست، اشتغال‌زایی و رشد اقتصاد کشور کمک می‌کنید.

دیدگاه

دیدگاه شما

پیشنهادی برای شما

نایلون های عریض کشاورزی نایلون های عریض3الی 10متری

قیمت :
گفتگو با غرفه دار

فرش ماشینی نگین کسری فرش ماشینی زمینه کرمی

قیمت :
گفتگو با غرفه دار

تابلو برق EK36 Electrical panel EK36

قیمت :
گفتگو با غرفه دار

رفع مسئولیت

مطالب بخش سبک زندگی « دسـ تو دسـ » در حوزه‌های پزشکی، تغذیه، روانشناسی، سلامت و زیبایی و تناسب اندام تنها جنبه‌ی اطلاع‌رسانی دارند و هرگز نباید جایگزین مراجعه به پزشک یا مشاور متخصص شوند . تیم تحریریه‌ی « دسـ تو دسـ » همواره در تلاش است با استفاده از منابع معتبر مطالبی به‌روز و مفید در اختیار مخاطبانش قرار دهد، اما با توجه به حساسیت زیاد حوزه‌های مرتبط با سلامت افراد، هیچ گاه توصیه نمی‌کند که از محتوای این مطالب بدون مشورت پزشک یا مشاور متخصص استفاده شود. در غیر این صورت مسئولیت عواقب احتمالی بر عهده‌ی خود فرد خواهد بود « دسـ تو دسـ » اکیدا توصیه می‌کند برای تشخیص، درمان یا تسکین هر گونه مشکل جسمی و روانی پیش از هر چیز با پزشک متخصص مشورت کنید و در صورت تایید ایشان توصیه‌های موجود در مطالب « دسـ تو دسـ » را به کار بگیرد و با توجه به آنچه گفته شد، « دسـ تو دسـ » مسئولیت هر گونه استفاده‌ی نادرست از محتوای این رسانه را که منجر به بروز مشکل یا عارضه‌ای برای فرد شود از خود سلب می‌کند

+
ورود / ثبت نام پراکندگی جغرافیایی سبد خرید سازمان ها تیکت نزدیک ترین ها قوانین
Loading...