10 مرداد 1402
زمان مورد نیاز برای مطالعه : 28 دقیقه
' 28
بررسی انواع سرویس بهداشتی ساختار و متریال آن‌ها

ساختار استاندارد سرویس بهداشتی

اختصاصی ساختمان آنلاین: به طور کلی ساختمان‌های اداری، تجاری و مسکونی شامل قسمت‌های مختلفی هستند. سرویس بهداشتی به عنوان یکی از بخش‌های جدایی‌ ناپذیر ساختمان شناخته شده است. میزان تأثیر این بخش از ساختمان بر سلامت فیزیکی و روانی افرادی که از آن استفاده می‌کنند، بر کسی پوشیده نیست. سرویس بهداشتی دارای اجزای مختلفی است که هر کدام از آن‌ها استانداردهای مخصوص دارند. از این رو مالکان ساختمان‌ها بهترین تلاش خود را در جهت ساخت و تزئین اصولی سرویس بهداشتی انجام می‌دهند.

فضای داخلی یک سرویس بهداشتی باید استانداردهای خاصی را داشته باشد که این استانداردها عبارتند

حداقل عرض اتاقک هر توالت باید ۸۵ سانتیمتر باشد.

حداقل طول اتاقک هر دستشویی باید ۱۵۰ سانتیمتر باشد.

حداقل عرض اتاقک هر توالت باید بیش از ۱۱۰ سانتیمتر باشد.

دمای مناسب برای سرویس‌های بهداشتی ۲۱ درجه سانتی‌گراد است.

دیوارها حداقل باید تا ارتفاع ۲ متری کاشی باشند و نیز قابل شستشو باشند.

سرویس بهداشتی تنها محدود به توالت نیست و اجزای مختلف دیگری نیز دارد، که هر کدام ویژگی‌های خاصی را دارند. این اجزا به عنوان تزئینات داخلی، می‌توانند اثر مستقیمی بر زیبا ساختن سرویس بهداشتی و در نتیجه ایجاد انرژی مثبت در این بخش داشته باشند. با استفاده از اجزای زیبا و با کیفیت برای سرویس بهداشتی می‌توان با خیال آسوده از آسایش و رفاه بیشتر بهره جست.

در سرویس‌های بهداشتی ساختمان‌های اداری، تجاری، درمانی و مسکونی از دو نوع توالت استفاده می‌شود که عبارتند از:

توالت فرنگی

بررسی انواع سرویس بهداشتی و ساختار و متریال آن‌ها

یک نوع توالت است که مانند صندلی استفاده می‌شود. با توجه به این نکته که فشار زانو‌ها به روی ناحیه تحتانی شکم در زمان دفع هاضمه نخواهد بود، این نوع توالت به نسبت توالت آسیایی دارای استانداردهای بهداشتی برتری است.

توالت فرنگی دو قسمت اصلی دارد:

کاسه، آب را نگهداری می‌کند و به فاضلاب متصل است.

مخزن یا تانک که پشت کاسه قرار دارد و آب را ذخیره می‌کند. مخزن به ابزاری مجهز است که بتواند آب تمیز را به کاسه بفرستد و دوباره پر شود.

شیر تخلیه: هنگامی که سیفون کشیده می‌شود، آب از مخزن به داخل کاسه از طریق یک اوریفیس به نام شیر تخلیه وارد می‌شود.

عملکرد توالت فرنگی: زمانی که سیفون کشیده می‌شود، آب درون تانک به سرعت داخل کاسه می‌رود و فشار ایجاد شده باعث می‌شود که آب کثیف به فاضلاب منتقل شود. این کاهش ارتفاع آب توسط یک فشارسنج تشخیص داده می‌شود و منجر به پر شدن دوباره کاسه خواهد شد.

انواع توالت فرنگی:

ساختار استاندارد سرویس بهداشتی

توالت فرنگی یکپارچه: این مدل به گونه‌ای طراحی شده است که کاسه و فلاش تانک به یکدیگر متصل هستند. این نوع توالت دارای دکمه‌ای است که با فشار دادن آن سیفون تخلیه می‌گردد.

توالت فرنگی مجزا: در این مدل، محل نشستن و فلاش تانک از یکدیگر جدا هستند و معمولا فلاش تانک در فاصله بیشتری نسبت به محل نشیمن قرار می‌گیرد. در این مدل، یک زنجیر وجود دارد که با کشیدن آن، سیفون تخلیه می‌شود.

توالت فرنگی وال هنگ: این مدل به دیوار متصل می‌شود. در این مدل، فلاش تانک در داخل دیوار کار گذاشته می‌شود. تنها چیزی که دیده می‌شود همان نشیمن‌گاه توالت فرنگی است که روی دیوار نصب شده است. از آنجایی که فلاش تانک توالت در داخل دیوار محفوظ است، صدای کمتری ایجاد می‌کند و معمولا صرفه‌جویی بیشتری در مصرف آب دارد.

لگن توالت فرنگی:

شکل گرد: این مدل جای کمتری می‌گیرد.

شکل بیضی: این مدل راحتی بیشتری را هنگام نشستن ایجاد می‌کند.

توالت ایرانی

ساختار استاندارد سرویس بهداشتی

توالت ایرانی که با نام توالت شرقی نیز شناخته ‌می‌شود، گونه‌ای از توالت است که فرد باید هنگام استفاده از آن حالت چمباتمه داشته باشد. انواع گوناگونی از این نوع توالت وجود دارد، اما همگی آن‌ها دارای سوراخی درون زمین هستند.

جنس بدنه انواع سنگ توالت:

سرامیکی

چینی:

زجاجی: دارای جذب آب کمتر از یک درصد هستند.

نیمه زجاجی: دارای جذبی در حدود ۳ تا ۱۴ درصد هستند.

انواع سنگ توالت ایرانی

توالت‌های زمینی ریم باز: در این مدل، کانال دور ریم در حالت باز قرار دارد و هنگام استفاده از فلاش تانک، آب از دو طرف وارد کاسه می‌شود و شستشو انجام می‌شود.

توالت‌های زمینی ریم بسته: در این مدل، کانال دور ریم بسته است و هنگام استفاده از فلاش تانک، آب از راه سوراخ‌هایی که در دو طرف تعبیه شده‌اند وارد کاسه می‌شود و شستشو با شدت بیشتری انجام می‌شود.

توالت ایرانی طبی: در این میان نوع دیگری از سنگ توالت ایرانی وجود دارد که از آن با نام توالت ایرانی طبی یاد می‌شود و در هنگام استفاده فشار بسیار کمتری به زانوها و پاها وارد می‌شود.

نکات خرید سنگ توالت مناسب:

ابعاد سنگ توالت و ارتفاع آن در نظر گرفته شود.

ابعاد فضای سرویس بهداشتی باید مد نظر قرار داده شود.

به میزان آب مصرفی و همین‌طور صدای فلاش تانک توجه شود.

سرامیک توالت دارای لعابی شفاف، بدون موج و هم چنین فاقد هرگونه ناهمواری باشد.

جذب آب در سرویس بهداشتی باید بسیار کم باشد، در غیر این صورت در فضای داخل سرویس بهداشتی همیشه بوی نامطبوع و آلودگی بسیاری وجود خواهد داشت.

شیرآلات

ساختار استاندارد سرویس بهداشتی

شیرآلات عبارتند از مجموعه‌ای از قطع کننده‌ها که در انتهای لوله‌های آب نصب می‌شوند، عمل قطع و وصل کردن جریان آب، تنظیم شدت جریان و ترکیب آب سرد و گرم را با هم به عهده دارند. شیرآلات یکی از مهم‌ترین اجزای سرویس بهداشتی هستند که باید در انتخاب آن‌ها دقت کرد، چون همواره در معرض آب و در نتیجه زنگ زدن قرار دارند. در انتخاب شیرآلات علاوه بر زیبایی، باید نحوه کارکرد و کیفیت و ویژگی انواع شیرآلات نیز در نظر گرفته شوند.

انواع شیرآلات بر اساس جنس:

به طور کلی شیرآلات از دو قسمت داخلی یا اصلی و پوشش خارجی تشکیل شده‌اند.

در قسمت داخلی معمولا از آلیاژ برنج استفاده می‌شود.

برای پوشش قسمت خارجی شیرآلات هم از فلزاتی مانند برنز، مس، استیل یا برنج استفاده می‌شود.

روکش برنج جلا داده شده: تمیز کردن آن آسان است و اثر انگشت و لکه‌های آب را نشان نمی‌دهد.

روکش برنز روغن مالی شده به آسانی تمیز می‌شود و لکه‌های آب و اثر انگشت را نشان نمی‌دهد ولی از روکش‌های دیگری مثل کروم و نیکل رنگ شده گران‌تر است.

روکش مس: مس خاصیت ضد باکتری طبیعی دارد، دارای خاصیت خود نگه‌دارندگی است، خراش در مس با گذشت زمان کوتاهی تیره می‌شود و در نهایت در زنگارش محو می‌شود.

روکش برنز صیقلی: تمیز کردن و نگهداری آن آسان است، اثر انگشت و لکه آب را نشان نمی‌دهد.

روکش کروم: ارزان‌ترین نوع روکش است، تمیز کردن و نگهداری آن بسیار آسان است ولی لکه‌های آب روی آن باقی می‌ماند.

انواع شیرآلات از نظر طراحی:

ساختار استاندارد سرویس بهداشتی

شیرآلات اهرمی: شیرآلات اهرمی هم از نظر بهداشتی و هم از نظر کارایی در سطحی بالاتر از شیرآلات فلکه‌ای قرار دارند.

شیرآلات اهرمی دیواری

شیرآلات تک اهرمی ایستاده

شیر تک اهرمی از نوع شیلنگی که قابلیت جا به جایی دارد.

شیرآلات سنسور دار: در این نوع شیرآلات سنسورهایی وجود دارد که بر مبنای دریافت و ارسال نور مادون قرمز فعالیت می‌کنند. به نحوی که با نزدیک کردن دست مصرف کننده به سنسور، شیر به صورت خودکار باز می‌شود و با دور کردن دست، شیر به صورت خودکار بسته می‌شود.

کابینت

ساختار استاندارد سرویس بهداشتی

محیط سرویس‌های بهداشتی منبعی از هزاران میکروب است و با هر بار عمل فلاش تانک تعداد زیادی از این میکروب‌ها تا شعاع چند متری پخش می‌شوند، لذا پزشکان توصیه می‌کنند که وسایل بهداشتی در یک محفظه در بسته قرار گیرند؛ بنابراین استفاده از کابینت مناسب در سرویس بهداشتی از ایجاد ارگانیسم‌های خطرناک ازجمله: استرپتوکوکسی، ای کولی و استافیلاکوکسی جلوگیری می‌نماید. کابینت‌های دستشویی معمولا برای نگهداری مسواک، مواد پاک کنند و تمیز کننده، حوله‌ها و تمامی وسایل بهداشتی دیگر استفاده می‌شوند تا هم به آسانی در اختیار مصرف کننده قرار بگیرند و هم از شلوغی و به هم ریختگی سرویس بهداشتی جلوگیری کنند.

انواع کابینت بر اساس جنس:

کابینت‌های فلزی: این نوع کابینت‌ها ارزان هستند ولی معایب فراوانی دارند:

در مجاورت با رطوبت زنگ می‌زنند.

باز و بسته کردن درب کابینت‌های فلزی سر و صدای زیادی ایجاد می‌کند.

رنگ آن‌ها معمولا بعد از مدتی از بین می‌رود و نیاز به رنگ‌آمیزی مجدد دارند.

کابینت‌های تمام چوب: این کابینت‌ها بسیار زیبا هستند ولی معایب مختلفی دارند:

قیمت بسیار بالایی دارند.

مدت زمان زیادی برای آماده سازی و نصب آن‌ها نیاز است.

کابینت‌های ام دی اف: ام دی اف از ضایعات دورریختنی چوب‌ها به وجود می‌آید و به همین دلیل دارای تنوع طرح و رنگ‌های زیادی است. این ترکیب در برابر رطوبت هوا مقاوم است و آسیب زیادی نمی‌بیند.

کابینت‌های پی‌وی‌سی: از ورق‌های PVC در ساخت کابینت استفاده می‌شود. ورق‌های پی‌وی‌سی دارای طرح‌ها و رنگ‌های متنوعی هستند و نیازی به رنگ آمیزی ندارند. نگهداری کابینت پی‌وی‌سی به مراتب ساده‌تر از کابینت چوبی است. ساخت و نصب آن‌ها در مقایسه با کابینت چوبی ساده‌تر و کم‌ هزینه‌تر است. مهم‌ترین عیب کابینت‌های PVC در برابر کابینت‌های چوبی، مصنوعی بودن آن‌ها و آسیب رسانی آن‌ها به محیط زیست (به دلیل تجزیه ناپذیری بودن) است.

سرویس آینه

ساختار استاندارد سرویس بهداشتی

آینه دستشویی جزء عناصر اصلی در طراحی دکوراسیون سرویس بهداشتی است.

انواع آینه سرویس بهداشتی:

آینه دوتایی و دوقلو: این مدل از آینه‌ها معمولا برای روشویی‌های دوتایی مورد استفاده قرار می‌گیرند که در واقع می‌توانند جایگزینی برای یک آینه بزرگ و سر تا سری به حساب آیند.

آینه چند تکه: این نوع از مدل آینه دستشویی معمولا شکلی فانتزی دارد. این نوع از آینه، چند تکه است و تمامی این تکه‌ها به شکلی، مکمل یکدیگر به حساب می‌آیند.

آینه بدون قاب: این نوع از آینه به ایجاد یکپارچگی در کل فضای سرویس بهداشتی، کمک می‌کند.

آینه دارای قاب: چنین آینه‌ای می‌تواند به فضای داخلی سرویس بهداشتی شکل و شمایل و استخوان بندی ببخشد و چارچوب آن را مشخص‌تر، شکیل‌تر و در عین حال رسمی‌تر نماید.

آینه مدل دار: این نوع آینه‌ با مدل‌ها و شکل‌های متنوع، در هر سبک و اندازه‌ای وجود دارند.

آینه شلف دار: معمولا این نوع از آینه‌ها، طرفداران خودشان را دارند، چون کاربری آن‌ها اضافه شده و از این شلف‌ها می‌توان برای قرار دادن وسایلی تزئینی نظیر گلدان و شمع استفاده کرد.

آینه چند طرفه: این نوع از آینه‌ها در چند طرف قرار می‌گیرند و زاویه دید را افزایش می‌دهند.

آینه‌های کمد دار: این نوع از آینه‌ها هم مانند نمونه‌های شلف دار، طرفداران بسیار زیادی دارند و می‌توان وسایل مورد استفاده بسیاری را در کمد آن‌ها قرار داد.

اندازه‌ آینه سرویس بهداشتی

استفاده از یک آینه بزرگ در سرویس بهداشتی کوچک باعث می‌شود که فضای داخلی آن بزرگ‌تر به نظر برسد. تصویر درون آینه به فضا عمق می‌دهد و کمک می‌کند تا فرد احساس بهتری در فضا داشته باشد.

نورپردازی

ساختار استاندارد سرویس بهداشتی

نورپردازی یکی از ابزار مهندسان دکوراسیون داخلی در جهت زیبا کردن فضاهای داخلی ساختمان‌های مختلف است. سرویس بهداشتی یکی از مهم‌ترین فضاهای داخلی ساختمان است که با ایجاد نورپردازی مناسب تبدیل به یک محیط آرام‌بخش و زیبا می‌شود و نور کافی برای آرایش کردن، اصلاح کردن و مسواک زدن ایجاد می‌شود. با بهره گیری از یک نورپردازی صحیح و دقیق و تنها با نصب یک لامپ، می‌توان فضای داخلی سرویس بهداشتی را تبدیل به یک اثر هنری نمود.

در نورپردازی سرویس بهداشتی باید به نکات زیر دقت کرد:

نورپردازی آینه دستشویی: همواره باید در اطراف آینه سرویس بهداشتی، نور کافی برای دیدن صورت وجود داشته باشد. نورپردازی که به شکل مناسب در کنار آینه تعبیه شود بسیار پر اهمیت است و توصیه می‌شود که از لامپ‌های دیواری استفاده شود و در ارتفاع چشم انسان در دو طرف آینه نصب شوند. برای ایجاد سایه کمتر، بهتر است حداقل فاصله بین ۲ چراغ بغل آینه ۷۰ سانتیمتر باشد.

اشتباهی که اغلب افراد انجام می دهند این است که بالای آینه را روشن می‌کنند. این امر موجب می‌شود که نور در سقف منعکس شود و با نگاه کردن در آینه، پیشانی پر نور شود و زیر بینی، چانه و چشمان سایه بیافتد.

چراغ‌ها باید دور از دیوار نصب شوند تا ناهمواری‌های کاشی‌ها کمتر برجسته شوند.

چراغ‌هایی که به پایین بازتاب دارند و برای محیط‌های مرطوب ساخته شده‌اند را انتخاب کنید.

لامپ‌هایی که دارای حباب و یا پوشش هستند، مانع خیرگی چشم می‌شوند.

چراغ‌های LED را می‌توان برای ایجاد هرگونه نور رنگی یا سفید مورد استفاده قرار داد.

همه چراغ‌ها به یک سمت نصب شده شوند تا الگو و بازتاب رنگ‌های قرمز، سبز و آبی در این چراغ‌ها یکپارچه باشد.

نورپردازی سقفی: می‌توان برای نورپردازی از یک لوستر مناسب استفاده کرد. نصب یک چراغ یا لوستر سقفی در مرکز سرویس بهداشتی، نور لازم برای قسمت‌های دیگرسرویس بهداشتی را تأمین می‌کند.

نورپردازی زیر کابینت: نورپردازی زیر کابین روشویی نیز بسیار زیرکانه است. با نصب یک نور خطی کم ولتاژ و یا LED زیر کابینت روشویی می‌توان فضای داخلی سرویس بهداشتی را بزرگ‌تر نشان داد.

روشویی

در سرویس‌های بهداشتی، عنصری کاربردی و اصلی به نام روشویی قرار دارد که دارای جنس‌های مختلفی از قبیل سرامیک، شیشه، چوب و فلز است.

خصوصیات سنگ مرغوب روشویی

سطحی بدون موج و ناهمواری

وجود نداشتن ترک‌های مویی

مقاومت در برابر مواد شوینده و اسیدی

شفافیت لعاب و عدم وجود خط و خش

انواع روشویی

روشویی‌های بدون کابینت: روشویی‌های ایستاده که معمولا از جنس چینی هستند و در اکثر خانه‌ها استفاده می‌شوند. این نوع روشویی در ابعاد و اندازه‌های متفاوتی تولید می‌شود. در صورت تمایل و بسته به میزان فضای موجود می‌توان در سرویس‌ بهداشتی از کابینت برای نگهداری لوازم بهداشتی و شوینده‌ها استفاده کرد.

روشویی کابینتی یا یونیت دار: با استفاده از این مدل می‌توان از فضای زیر روشویی برای قرار دادن انواع مواد شوینده و بهداشتی استفاده کرد.

پایه‌دار: روی زمین نصب می‌شود.

دیواری: به دیوار نصب می‌شود.

سنگ

ساختار استاندارد سرویس بهداشتی

مهم‌ترین عنصری که در ساخت بخش‌های مختلف سرویس بهداشتی استفاده می‌شود، سنگ است.

سنگی که در سرویس بهداشتی استفاده می‌شود باید این ویژگی‌ها را داشته باشد:

قابلیت نظافت پذیری بالا

مقاوم در برابر نفوذ جرم و کثیفی

دوام مناسب در برابر رطوبت و مواد شوینده

از بین نرفتن ظاهر و خواص فیزیکی سنگ بر اثر استفاده از مواد شیمیایی شوینده

انواع سنگ‌های مورد استفاده در سرویس‌های بهداشتی:

سنگ چینی، سنگ چینی علاوه بر خواص فیزیکی مناسب دارای شفافیت و براقی زیبایی بوده و رنگ سفید آن حس خوب تمیزی را به سرویس بهداشتی می‌دهد.

سنگ گرانیت نیز مانند سنگ چینی مقاومت بالایی در برابر جذب رطوبت دارد و در برابر مواد شیمیایی نیز دوام بالایی دارد ولی زیبایی کافی را به سرویس بهداشتی نمی‌بخشد به خصوص سنگ‌های گرانیت تیره رنگ.

دو نکته مهم که در انتخاب سنگ سرویس بهداشتی باید در نظر گرفته شوند:

نوع پوشش سطح سنگ: حتما از سنگ‌های ساب خورده با سطوح براق استفاده شود زیرا هرگونه خلل و فرج و تخلخل در سطوح سرویس بهداشتی به سرعت با جرم‌های آلودگی پر می‌شود و تمیز کردن آن مشکل است و در نتیجه صحنه‌ای کثیف ایجاد می‌کند.

ابعاد سنگ: ابعاد سنگ حتما باید متناسب با فضای سرویس بهداشتی مدنظر باشد زیرا در صورت بزرگ بودن بیش از حد ابعاد سنگ، در حین شیب بندی لبه‌های سنگ ناهمواری ایجاد می‌کنند.

کاشی و سرامیک

امروزه کاشی و سرامیک به بخش مهمی از مصالح ساختمانی تبدیل شده‌اند که به تمیزی، بهداشت و زیبایی سرویس بهداشتی کمک شایانی می‌کنند.

یک قطعه کاشی از دو قسمت تشکیل شده است:

قطعه سفالی که قسمت اصلی و استخوان‌بندی کاشی را تشکیل می‌دهد.

لعاب روی قطعه که ماده‌ای از جنس شیشه است.

سرامیک به مواد غیر آلی غیر معدنی جامد گفته می‌شود. اگر روی کاشی لایه‌ای لعاب از جنس سرامیک قرار بگیرد، کاشی سرامیکی یا سرامیک (در بازار) گفته می‌شود.

تفاوت کاشی و سرامیک:

میزان استحکام سرامیک بیشتر از کاشی است.

کاشی به دلیل ظرافت بیشتر و وزن پرس کمتر در بدنه و دیواره کار می‌شود.

سرامیک به دلیل پرس سنگین‌تر است و استحکام بالا در کف کار می‌شود.

سرامیک‌ها دو نوع هستند:

سرامیک بدون لعاب

سرامیک لعاب دار: سطح خارجی سرامیک را برای زیبایی و دوام بیشتر با لعاب می‌پوشانند. لعاب‌ها مواد معدنی و سیلیسی هستند که به صورت یک لایه‌ای که مانند شیشه است، در سطح خارجی سرامیک قرار می‌گیرند و البته یکی از دلایل لیز خوردن روی سرامیک همین لعاب است.

انواع سرامیک

ساختار استاندارد سرویس بهداشتی

سرامیک براق بازتاب و جلوه نور بسیار خوبی دارد ولی سرامیک براق کثیفی و لک را هم بیشتر نشان می‌دهد.

سرامیک مات جلوه نوری کمتری دارد و لک و کثیفی را هم به نسبت کمتر نشان می‌دهد. رنگ تیره هر دو نوع سرامیک براق و سرامیک مات، کمتر از سرامیک روشن کثیفی را نشان می‌دهد. رنگ متوسط براق برای سرامیک انتخاب خوبی است.

در انتخاب سرامیک سرویس بهداشتی باید چند نکته مهم در نظر گرفته شود:

مقاوم در برابر لک و اسید

مقاوم در برابر ضربه و رفت و آمد

طراحی باید به گونه‌ای باشد که تمیز کردن بخش‌های مختلف آن به راحتی انجام شود.

جنس سرامیک باید از موادی ساخته شده باشد که به راحتی کثیف نشود، ضد باکتری و ضد قارچ باشد.

جنس سرامیک باید طوری انتخاب شود که کثیفی را جذب نکند و در صورت کثیف شدن، به راحتی پاک شود.

استانداردها و ویژگی‌های مهم کاشی سرامیکی

درجه رنگ کاشی سرامیکی: اولین مورد درجه کاشی است. درجه یک بهترین کیفیت است، درجه دو شبیه درجه یک است اما قیمت آن کمی کم‌تر است. درجه یک و درجه دو مناسب کف هستند. کاشی درجه سه استحکام کافی برای این‌که روی آن راه برویم را ندارد و بیش‌تر در دیوار استفاده می‌شود. از کاشی کف می‌توان در دیوار استفاده کرد اما کاشی‌های دیوار را نمی‌توان در کف به کار برد. باید توجه کرد که کاشی مورد استفاده در کف باید حداقل درجه دو باشد.

درجه سائیدگی کاشی: طبقه‌بندی دوم درجه‌بندی PEI و مخفف کلمه درجه‌بندی سائیدگی است. PEI قابلیت یک کاشی براق را در برابر سائیدگی و دوام آن به‌عنوان یک کاشی کف را درجه‌بندی می‌کند. فقط کاشی‌های براق که در کف کار نمی‌شوند دارای درجه aa هستند.

کاشی‌هایی که دارای درجه I و II هستند را فقط می‌توان در دیوارها استفاده کرد. این کاشی‌ها بیش‌تر تزئینی هستند و مقاومت چندانی ندارند.

کاشی‌هایی که در دسته III قرار می‌گیرند مقاومت متوسطی در برابر سائیدگی دارند و بیش‌تر مناسب استفاده در فضاهای مسکونی هستند.

کاشی‌هایی که PEI آن‌ها IV است مقاومت بسیار بالایی در مقابل سائیدگی دارند و از آن‌ها می‌توان در همه فضاهای مسکونی و تعدادی از فضاهای تجاری استفاده کرد.

کاشی‌هایی که PEI آن‌ها V است بیش‌ترین مقاومت را دارند و برای استفاده در تمامی فضاهای تجاری مناسب هستند.

درجه جذب آب کاشی سرامیکی: طبقه‌بندی مهم دیگر که هنگام خریدن کاشی باید به آن توجه شود میزان جذب آب کاشی است. چهار دسته‌بندی در درجه‌بندیW.A وجود دارد که در آن‌ها نام و درصد جذب آب یک کاشی بیان می‌شود.

کاشی غیر شیشه‌ای بیش از ۷ درصد وزن خود آب جذب می‌کند و مناسب استفاده در فضاهای بیرونی یا مرطوب مانند سرویس بهداشتی نیست.

کاشی نیمه شیشه‌ای بین ۳ تا ۷ درصد وزن خود آب جذب می‌کند و فقط برای استفاده در فضاهای خشک و داخلی خانه مناسب است.

کاشی شیشه‌ای فقط ۵/۰ درصد تا ۳ درصد وزن خود آب جذب می‌کند.

کاشی‌های غیر قابل ‌نفوذ که کم‌تر از ۵/۰ درصد وزن خود آب جذب می‌کنند.

میزان لیزی کاشی سرامیکی: درجه‌بندی مهم دیگر ضریب اصطکاک همان است. COF به مقاومت طبیعی کاشی در برابر لیز خوردن اشاره دارد. هرچه میزان آن بیشتر باشد، کفی که با این کاشی فرش شده است اصطکاک کم‌تری با پای افراد برقرار می‌کند و اگر میزان آن کم باشد، یعنی کف لیز است.

دیدگاه

دیدگاه شما

پیشنهادی برای شما

نایلون های عریض کشاورزی نایلون های عریض3الی 10متری

قیمت :
گفتگو با غرفه دار

فرش ماشینی نگین کسری فرش ماشینی زمینه کرمی

قیمت :
گفتگو با غرفه دار

تابلو برق EK36 Electrical panel EK36

قیمت :
گفتگو با غرفه دار

رفع مسئولیت

مطالب بخش سبک زندگی « دسـ تو دسـ » در حوزه‌های پزشکی، تغذیه، روانشناسی، سلامت و زیبایی و تناسب اندام تنها جنبه‌ی اطلاع‌رسانی دارند و هرگز نباید جایگزین مراجعه به پزشک یا مشاور متخصص شوند . تیم تحریریه‌ی « دسـ تو دسـ » همواره در تلاش است با استفاده از منابع معتبر مطالبی به‌روز و مفید در اختیار مخاطبانش قرار دهد، اما با توجه به حساسیت زیاد حوزه‌های مرتبط با سلامت افراد، هیچ گاه توصیه نمی‌کند که از محتوای این مطالب بدون مشورت پزشک یا مشاور متخصص استفاده شود. در غیر این صورت مسئولیت عواقب احتمالی بر عهده‌ی خود فرد خواهد بود « دسـ تو دسـ » اکیدا توصیه می‌کند برای تشخیص، درمان یا تسکین هر گونه مشکل جسمی و روانی پیش از هر چیز با پزشک متخصص مشورت کنید و در صورت تایید ایشان توصیه‌های موجود در مطالب « دسـ تو دسـ » را به کار بگیرد و با توجه به آنچه گفته شد، « دسـ تو دسـ » مسئولیت هر گونه استفاده‌ی نادرست از محتوای این رسانه را که منجر به بروز مشکل یا عارضه‌ای برای فرد شود از خود سلب می‌کند

+
ورود / ثبت نام پراکندگی جغرافیایی سبد خرید سازمان ها نزدیک ترین ها