10 مهر 1401
زمان مورد نیاز برای مطالعه : 8 دقیقه
' 8
نقش موثر کاریابی ها در معرفی شغل مناسب به کارجویان

بر اساس گزارش ها بیش از ۵۰ درصد نیروی کار مورد نیاز در کشورهای توسعه یافته توسط کاریابی ها جذب می شوند در حالی که این میزان در کشور ما حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد است، با این حال کاریابی ها سهم بسزایی در تامین نیروی کار مورد نیاز و معرفی فرصتهای شغلی مناسب برای جوانان و جویندگان کار دارند.

بی تردید ورود به عرصه کار در زندگی هر فردی یکی از مهمترین مراحل زندگی او محسوب می شود و افراد برای بقای خود به کار و تلاش نیاز دارند. در این بین یافتن شغل مناسب که بتواند ضمن تامین درآمد و رفع نیاز مالی، رضایت شغلی فرد را برانگیزد، دغدغه ای است که غالب افراد با آن روبه رو هستند؛ لذا شناسایی استعدادها، توانایی ها و شرایط روحی و جسمی فرد برای پذیرش یک شغل از اهمیت بالایی برخوردار است و در این راستا مشاوره شغلی می تواند با بررسی و انطباق ویژگی های فردی با شغل مورد نظر در یافتن شغل مناسب نقش موثری داشته باشد.

کشورهای پیشرفته از بدو ورود نیروی کار به بازار، تا کاریابی و سپس سازگاری با محیط کار و به پایان رساندن مسیر شغلی را مورد مطالعه قرار داده و پژوهش‌های بسیاری در این زمینه صورت داده اند؛ در کشور ما نیز رشته مشاوره شغلی با این هدف شکل گرفته اما به دلایل متعددی از ارائه خدمات به متقاضیان بازمانده و بهره گیری از توانمندی ها و پتانسیل های بالای مراکز مشاوره شغلی و کاریابی ها مغفول مانده است از این رو شایسته است مراکز کاریابی با ایجاد تحول و تغییر رویکرد نقش فعالتری در بازار کار کشور ایفا کنند.

مطالب مرتبط: چگونه بوسیله مرکز کاریابی ، شغل ایده آل خود را پیدا کنید؟

تخصصی شدن مراکز مشاوره شغلی و کاریابی موجب می شود تا کارفرمایان برای تامین نیروی کار مورد نیاز خود به دفاتر کاریابی مراجعه کنند و تمایل بیشتری به جذب نیروی کار از طریق موسسات مشاوره شغلی و کاریابی ها نشان بدهند.

به اعتقاد کارشناسان، مشاوره شغلی نه تنها در زمان کاریابی بلکه در افزایش بهره‌وری و تثبیت نیروی کار نیز به کمک کارفرمایان می آید و تخصصی شدن دفاتر کاریابی به تمرکز فعالیت کاریابی ها در یک حیطه شغلی خاص و شناخت دقیق تر از بازار کار منجر می شود.

در واقع تخصصی شدن مراکز مشاوره شغلی و کاریابی، افزایش اطلاعات شغلی، ارتباط مناسب با کارفرما و در عین حال کسب فرصتهای شغلی و سود بیشتر را به دنبال دارد و موجب می شود تا کارفرما نیز برای تامین نیروی کار مورد نیاز خود به دفاتر کاریابی مراجعه کند و تمایل بیشتری به جذب نیرو از طریق موسسات مشاوره شغلی و کاریابی ها نشان بدهد.

افزایش ورود نیروهای جوان به بازار کار، مساله موضوع اشتغال جوان را بیش از پیش مهم و ضروری کرده است. خوشبختانه بازار کار ایران فضای خوبی برای فعالیت کاریابی ها دارد از این رو موسسات مشاور شغلی و دفاتر کاریابی باید نیازهای بازار کار را به طور مستمر شناسایی و رصد کنند و از ظرفیتها و توانایی های خود برای جذب و بکارگیری نیروی مورد نیاز بازار استفاده کنند.

مدیرکل هدایت نیروی کار و کاریابی های وزارت کار درباره سهم کاریابی ها از بکارگماری نیروی کار می گوید: مطابق آمارهای موجود در سامانه اشتغال بازار کار،  بیش از ۱۰۸ هزار نفر از کارجویان از طریق کاریابی های خصوصی و دولتی جذب بازار و بیش از ۷۷ هزار نفر از جویندگان کار از طریق دفاتر کاریابی مشغول کار شدند که از این تعداد ۳۶ درصد را زنان و ۶۴ درصد را مردان تشکیل داده اند.

سال گذشته بیش از ۷۷ هزار نفر از جویندگان کار از طریق دفاتر کاریابی مشغول کار شدند که ۳۶ درصد آنها را زنان و ۶۴ درصد را مردان تشکیل داده اند.

 بیش از ۴۸۴ هزار فرصت شغلی نیز توسط مراکز کاریابی شناسایی شده و ۳۶۰ هزار و ۵۵۸ نفر از جویندگان کار برای یافتن شغل به کاریابی های غیر دولتی مراجعه و ثبت نام کرده اند.

آمارهای موجود از سامانه اشتغال بازار کار نشان می دهد که طی ۹ ماهه امسال دفاتر مشاوره شغلی و کاریابی های غیردولتی بیش از ۱۸۶ هزار و ۵۹۰ نفر از بیکاران را ثبت نام کرده و موجب جذب ۴۶ هزار و ۶۵۱ نفر به بازار کار شده اند.

بر اساس آخرین آمارها بیش از ۸۲۰ موسسه مشاوره شغلی و کاریابی داخلی و ۱۷۳ مرکز کاریابی خارجی در کشور مشغول فعالیت هستند که شیوع ویروس کرونا همچون بخشهای دیگر بر فعالیت آنها اثرگذار بوده است به نحوی که در سال جاری حدود ۵۰ مرکز کاریابی به دلایل متعدد از جمله غیر فعال بودن کسب و کار، کم کاری، کرونا و ... دچار رکود و تعطیلی شده اند.

کاریابی ها و مراکز مشاوره شغلی بازوی توانمندی برای دولت در شناسایی فرصتهای شغلی و تامین نیروی کار به شمار می روند و سهم بالایی در ایجاد اشتغال، کاهش بیکاری و برقراری تعادل میان عرضه و تقاضا در بازار کار دارند از این رو لزوم اشتغالزایی برای جوانان و مقابله با بیکاری و اهمیت مراکز کاریابی، شایسته است در بکارگیری توان و ظرفیت کاریابی ها و موسسات مشاوره شغلی به شکل مطلوب تر، معرفی بهتر این مراکز به جامعه هدف، کارجویان و کارفرمایان و افزایش سهم آنها در اقتصاد ملی از طریق توسعه کمی و کیفی این بنگاه ها اقدامات لازم صورت گیرد. 

دیدگاه

دیدگاه شما

پیشنهادی برای شما

نایلون های عریض کشاورزی نایلون های عریض3الی 10متری

قیمت :
گفتگو با غرفه دار

فرش ماشینی نگین کسری فرش ماشینی زمینه کرمی

قیمت :
گفتگو با غرفه دار

تابلو برق EK36 Electrical panel EK36

قیمت :
گفتگو با غرفه دار

رفع مسئولیت

مطالب بخش سبک زندگی « دسـ تو دسـ » در حوزه‌های پزشکی، تغذیه، روانشناسی، سلامت و زیبایی و تناسب اندام تنها جنبه‌ی اطلاع‌رسانی دارند و هرگز نباید جایگزین مراجعه به پزشک یا مشاور متخصص شوند . تیم تحریریه‌ی « دسـ تو دسـ » همواره در تلاش است با استفاده از منابع معتبر مطالبی به‌روز و مفید در اختیار مخاطبانش قرار دهد، اما با توجه به حساسیت زیاد حوزه‌های مرتبط با سلامت افراد، هیچ گاه توصیه نمی‌کند که از محتوای این مطالب بدون مشورت پزشک یا مشاور متخصص استفاده شود. در غیر این صورت مسئولیت عواقب احتمالی بر عهده‌ی خود فرد خواهد بود « دسـ تو دسـ » اکیدا توصیه می‌کند برای تشخیص، درمان یا تسکین هر گونه مشکل جسمی و روانی پیش از هر چیز با پزشک متخصص مشورت کنید و در صورت تایید ایشان توصیه‌های موجود در مطالب « دسـ تو دسـ » را به کار بگیرد و با توجه به آنچه گفته شد، « دسـ تو دسـ » مسئولیت هر گونه استفاده‌ی نادرست از محتوای این رسانه را که منجر به بروز مشکل یا عارضه‌ای برای فرد شود از خود سلب می‌کند

+
ورود / ثبت نام پراکندگی جغرافیایی سبد خرید سازمان ها تیکت نزدیک ترین ها قوانین
Loading...